یک لبخند زیبا با

ارتودنسی دندان

ارتودنسی راه حلی دائم جهت مرتب کردن دندان ها

ارتودنسی یک حوزه تخصصی در دندانپزشکی است که روی تشخیص، پیشگیری و درمان شرایطی که بر تراز بودن دندان ها و آرواره تاثیر گذارند، تمرکز دارد.

ارتودنتیست ها و بعضی از دندانپزشک های عمومی از دستگاه های اصلاح کننده ای مانند براکت ها، ترازکننده های شفاف، روکش های گسترش دهنده و هدگیرها جهت تراز کردن دندان ها یا فک استفاده می کنند.

ارتودنسی دندان و مزایای آن

دندان های همتراز و مستقیم نه تنها زیباتر به نظر می رسند، بلکه عموما دهان را سالمتر نشان می دهند.

دندان ها و فک غیر همتراز می تواند منجر به پوشش ناهموار دندان ها، مشکلات لثه، مشکل تنفسی، بهداشت ضعیف دهان و دندان(با توجه به سختی تمیز کردن دندان ها)، مشکلات گفتاری و آسیب مفصل فک گردد.

ارتودنسی نه تنها این مشکلات را حل می کند، بلکه اغلب برای شما و یا فرزندتان لبخندی را پر از احساس اعتماد به نفس به ارمغان خواهد آورد.

چطور بفهمم که من و یا فرزندم به ارتودنسی نیاز داریم؟

شاید به سادگی متوجه شوید که لبخند شما یا فرزندتان، آنقدر که دوست دارید زیبا نیست. برخی از افراد بیشتر مستعد ابتلا به کج شدن دندانها، به علت قرار گرفتن در معرض مشکلاتی مانند شیردهی ناصحیح، مکیدن شست یا استفاده از پستانک هستند.

یا شاید دندانپزشک شما مشکلی را که با استفاده از ارتودنسی دندان قابل رفع باشد را تشخیص دهد و به شما استفاده از آن را پیشنهاد کند. بعضی از مشکلات رایج دهان و دندان که متخصص ارتودنسی می تواند با رفع آن به شما کمک کند عبارتند از:

  • شلوغی دندان
  • جلوآمدگی فک پایین
  • نیش باز
  • دندان‌های فاصله دار
  • دندان‌های عقل
  • دندان‌های از دست رفته
  • دندان‌های نهفته

رابطه بین دندان ها و فک دقیقا از زمان تولد آغاز می گردد. بنابراین توجه دقیق به مراحل شکل گیری و تحول فک کودک از اهمیت بسیاری برخوردار است. معمولا زمانی که کودک هفت ساله شده و بیشتر دندانهای اصلی رشد کرده اند، یک ارتودنتیست با معاینه دندانپزشکی میتواند مشکلات ارتودنسی را تشخیص دهد. 

دندانهای شما نشانه ای از چگونگی تحول فک و صورت شماست. توسعه ضعیف فک ممکن است باعث مشکلاتی در عملکر راه تنفسی شود. امروزه، انجام ارتودنسی می تواند به تنفس بهتر افراد کمک کند. بعضی از علائمی که در شما یا فرزندتان نشان دهنده تنفس غیرعادی است، به شرح زیر می باشد:

  • تنفس دهانی
  • دهان باز در هنگام
  • استراحت
  • خواب آلودگی در طول روز
  • مشکلات حافظه/توجه
  • کبودی زیر چشم ها
  • خرناس
  • شب ادراری
  • اختلال در خواب/ خواب سبک

گاهی اوقات پزشک پس از اینکه سایر ارزیابی ها مانند مطالعات خواب انجام پذیرفت، ممکن است ارتودنسی را به عنوان قسمتی از درمان به شما پیشنهاد کند.

مراحل ارتودنسی دندان و نکات مهم چیست؟

درمان زود هنگام به علت جلوگیری از جدی تر شدن مشکلات، بهترین گزینه است.

درمان زمانی که رشد متوقف می شود دشوار تر است. ارتودنسی دندان می تواند وابسته به مورد، در سنین مختلف انجام شود.

چهار مرحله ارتودنسی دندان را باید بگذرانید تا از داشتن دندان هایی ردیف و تراز در نتیجه نهایی لذت ببرید: 

  1. گسترش: یک وسیله ویژه ارتودنسی که برای گسترش دادن عرض سقف دهان یا فک مورد استفاده قرار می گیرد. این امر فضای بیشتری را برای دندان ها ایجاد می کند و در نتیجه آنها می توانند در مستقیم ترین مسیر ممکن رشد کنند.
  2. اصلاح: وسیله ای اصلاحگرکه روی دندان ها فیت شده و به تصحیح دندان های موجود کمک می کند و با اصلاحاتی که در دندان ها ها در طول درمان ایجاد می شود، حرکت می کند.
  3. نگهداری: دستگاهی ثانویه، که نگهدارنده نامیده می شود قرار داده شده و انتظار می رود که به طور منظم از برگشتن دندان ها به موقعیت قبلی خود برای 12 ماه جلوگیری نماید. معمولا در طول این سال، بیماران تنها در شب نیاز به استفاده از نگهدارنده دارند.
  4. دستگاه های کاربردی: این دستگاه ها به شما اجازه خواهد داد که از فکتان به گونه ای استفاده کنید که به تصحیح بست دندان هایتان کمک کند و از حرکات زبان که باعث جابه‌جایی بیشتر دندان ها می گردد جلوگیری می نماید.

براکت ها

براکت ها یکی از رایجترین درمانهای ارتودنسی هستند. فکر استفاده از براکت ها ممکن است اعصاب بعضی از افراد را خرد کند، مخصوصا اگر تصوری از آن تکه های بزرگ فلزی دهه 80 را داشته باشند. هر چند، امروزه براکت ها نسبت به چیزی که چند دهه قبل بودند خیلی تغییر کرده اند و می توانند از فولاد ضد زنگ، فلز، سرامیک یا پلاستیک ساخته شوند.

با اینکه براکت های سرامیکی یا پلاستیکی از نظر زیبایی شناسی ممکن است بهتر به نظر برسند، باید این احتمال را در نظر بگیرید که پلاستیک ممکن است رنگ بگیرد یا با مرور زمان هنگامی که به انتهای مدت درمان نزدیک می شوید، تغییررنگ دهد.

در بعضی موارد، ممکن است استفاده از ترازکننده های نامرئی با قابلیت حذف که هر دو هفته تعویض می شوند، مناسب شما باشد. این براکت ها بر خلاف براکت های سنتی به شما اجازه می دهد که از مسواک و نخ دندان به طور معمول استفاده نمایید.

روش زندگی و عادات شما و فرزند دلبندتان، همراه با بودجه ای که دارید، تعیین کننده روش انتخابی می باشد.

اتصالات و تنظیمات

فرآیند نصب یک دستگاه ارتودنسی با تشخیص اینکه کدام دستگاه برای دهان شما مناسبتر است آغاز می گردد. اگر براکت ها مورد نیاز باشند، اولین مرحله قرار دادن براکت های کوچک روی دندان های شماست، سپس آنها را با چسب مخصوصی به دندان پیوند می زنند.

از نوار های فلزی در پشت دندان ها استفاده می شود و سیم ها داخل براکت ها قرار داده می شوند.

وقتی که می خواهید دستگاه ارتودنسی خود را نصب کنید، باید به خوبی با کمک ارتودنتیست یا دندانپزشک خود وسیله نصب شده را به نحوی کنترل کنید، که کمترین فشار را به دندان های شما وارد کند، تا دندان ها را به مسیر دلخواه شما هدایت کند. شما باید در زمانهای مختلف که تنظیمات صورت می پذیرد، به علت حرکت دندان ها در طول درمان این کار را انجام دهید.

درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد؟

به طور معمول، درمان ارتودنسی حدود 18 تا 24 ماه زمان می برد. زمان واقعی مورد نیاز وابسته به شدت شرایط، نوع درمان مورد نیاز و بیماری که دستورات پزشکش را با توجه به کاربردها دنبال می کند، خواهد داشت.

ارتودنسی دندان چقدر هزینه خواهد داشت؟

هزینه نهایی جهت ارتودنسی بسته به میزان درمان، مواد مورد استفاده و پوشش بیمه ای شما متفاوت خواهد بود. در جلسه مشاوره اولیه، ارتودنتیست یا دندانپزشک شما هر دو مورد انتخاب های درمانی و هزینه های آن را برای شما شرح خواهد داد. بهتراست در همان جلسه سوالات خود را برای روشن کردن موارد مورد نیاز برای رسیدن به درمان نهایی، تعهدات پس از درمان و هزینه های درمانی را بپرسید. برای محاسبه هزینه دقیق ارتودنسی میتوانید با کلینیک دندانپزشکی کریستال در تهرانپارس تماس بگیرید.

تمیز کردن آسان و مسواک زدن
کاملا نامرئی
راه حل دائمی
دندان های زیبا و ردیف
سینی پلاستیکی راحت
هر زمان برای حذف آسان است
درمانی موثر
بدون محدودیت در رژیم غذایی
نتایج رضایت بخش
هزینه های درمان
جهت اطلاع از هزینه های انواع خدمات درمانی زیبایی دندانپزشکی و انواع ونیر کامپوزیت با ما تماس بگیرید.
بیمه
معمولا خدمات زیبایی دندانپزشکی از جمله درمان های طراحی لبخند را بیمه پوشش نمی دهد.
دریافت وقت مشاوره تخصصی

همین حالا فرم زیر را تکمیل کرده و برای دریافت یک مشاوره ی تخصصی وقت بگیرید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

روی ستاره مدنظرتان کلیک کنید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 2

نفر اول باشید که نظر می‌دهید!