مراقبت های بعد از کشیدن دندان

مراقبت های بعد از کشیدن دندان توسط پزشک

بعد از کشیدن دندان باید چه مراقبت هایی انجام دهیم؟ این همان سوالی است که همه ما بعد از دندان کشیدن ممکن است با ان مواجه شویم. کشیدن دندان می تواند دلایل متنوعی از جمله آسیب دیدگی غیر قابل بازگشت , پوسیدگی شدید و غیر قابل ترمیم دندان ها و دندانهای نهفته یا دندان عقل  داشته باشد. همچنین کشیدن دندان به عنوان یکی از روش های حفظ سلامتی دهان شناخته می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی مراقبت های بعد از کشیدن دندان بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

کشیدن دندان چیست و چه موقعی پیشنهاد می شود؟

قبل از بررسی اقدامات لازم برای بعد از کشیدن دندان، ضروری است که با تعریف کشیدن دندان آشنا شویم. . کشیدن دندان یک روش دندانپزشکی است که در آن دندان شما به طور کامل از استخوان و لثه بیرون کشیده می شود و پس از مدتی استخوان آن ناحیه ترمیم میشود . علی رغم این که بهتر است به طور کافی از دندان ها مراقبت شود تا از کشیدن آنها جلوگیری نمایید، دندانپزشکان، کشیدن دندان را در موارد زیر الزامی می دانند:

  • پوسیدگی جدی دندان و غیرقابل ترمیم
  • عفونت غیرقابل درمان و پیش رونده در استخوان ادامه داشته باشد .
  • شکسته شدن یا ترک برداشتن ریشه دندان.
  • نیازهای ارتودنسی .
  • دندان عقل و دندانهای نهفته طبق نظر دندانپزشک .
  • ابتلا به بیماری های شدید لثه.

 

لازم به ذکر است که کشیدن دندان الزاما باید توسط یک دندانپزشک متبحر انجام گیرد. چرا که انجام گرفتن این کار توسط افراد غیرمتخصص نه تنها می تواند درد زیادی را به شما منتقل کند، بلکه امکان باقی ماندن بخشی از ریشه ی دندان در استخوان  نیز وجود دارد.

مطلب مرتبط: درد دندان بعد از کشیدن

مراقبت های بعد از کشیدن دندان

مراحل کشیدن دندان:

یکی دیگر از مواردی که باید قبل از بررسی مراقبت های بعد از کشیدن دندان بدان اشاره کرد، مراحل کشیدن دندان می باشد. در واقع این مراحل شامل سه مقطع اساسی هستند:

  • مرحله قبل از کشیدن دندان: این مرحله با دندان درد شدید یا بدون درد دندان و بسته به چکاپ های دوره ای طبق نظر دندانپزشک و بررسی اسکن های دندانپزشکی شروع می شود. شما باید به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید. ایشان پس از انجام معاینات لازم و عکس برداری، در صورت نیاز اقدام به کشیدن دندان شما میکنند و در صورت نیاز شما را به متخصص فک و صورت معرفی و ارجاع میدهد.
  • مرحله حین کشیدن دندان: در این مرحله، ابتدا دندان , لثه و بافت های نگهدارنده دندان به طور کامل بی حس می شوند. سپس دندانپزشک با ابزار های تخصصی، دندان شما را لوکسه
  • (شل/لق ) می کند تا بتواند بدون آسیب زدن به استخوان دندان را خارج کند. در مواردی که دندان به راحتی خارج نشود برای رسیدن به یک جراحی بدون آسیب و تروما در سطح لثه , دندان و استخوان برش هایی انجام گیرد و در اصطلاح با تکنیک های جراحی دندان خارج میشود این موارد معمولا برای دندان های نهفته و ریشه های شکسته کاربرد دارد . پس از خارج کردن دندان، حفره ایجاد شده تمیز می شود و در صورت نیاز برای سرعت بخشیدن در روند بهبودی و ترمیم لثه بخیه زده میشود. خیلی از افراد با شنیدن نام جراحی می ترسند و حتی از خارج کردن دندان به روش جراحی امتناع میکنند ناگفته نماند کشیدن و جراحی دندان با یکدیگر تفاوتی ندارند و تنها تفاوت در نوع تکنیک انجام گرفته برای خارج کردن دندان و رسیدن به بهترین نتیجه است.
  • مرحله بعد از کشیدن دندان: در این مرحله، دندانپزشک از شما میخواهد که گاز پانسمان را بر روی حفره ی دندان فشار دهید همچنین نسخه ی دارو و توضیحاتی را به شما ارائه می دهد که باید به درستی آنها را رعایت کنید تا لخته خونی شکل گیرد .
بیشتر بخوانید  علت های درد دندان بعد از کشیدن و مراقبت های بعد از کشیدن

اهمیت کشیدن به موقع دندان و مشکلات بعد از کشیدن دندان :

کشیدن دندان، در مواردی که دندان کاندید کشیدن باشد کشیدن ان دارای مزایای بسیار زیادی است. در ابتدا باید به کاهش باکتری های آسیب زننده به دهان اشاره داشته باشیم. در واقع دندانی که  پوسیده شده و به دلیل عفونت قابل نگهداری نیست پس از خارج شدن به کاهش لود باکتری های دهان کمک میکند, از گسترش عفونت در استخوان جلوگیری میکند , اگر دندان نهفته باشد و خارج شود از آسیب زدن به دندانهای مجاور جلوگیری میکند از طرف دیگر اگر دندان کاندید کشیده شدن همراه با درد باشد بعد از کشیدن درد دندان به طور قطعی از بین میرود.همینطور اگر متقاضی طراحی لبخند هستید و دندان کاندید کشیدن در طرح لبخند شما باشید اولین قدم خارج کردن دندان است

اما کشیدن دندان دارای عوارض نیز می باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد که در صورت اشنایی با انها می توانید به راحتی آنها را مدیریت کنید :

  • عفونت بعد از جراحی.
  • درای ساکت یا حفره خشک.
  • سوراخ شدن سینوس.
  • تاخیر در بهبود یافتن.
  • خونریزی.
  • تورم.
  • درد.

اما آیا این عوارض قابل پیشگیری هستند؟ پاسخ این سوال مثبت است. شما باید بعد از کشیدن دندان یک سری نکات مراقبتی را رعایت نمایید. مراقبت های بعد از دندان کشیدن، می توانند از بروز عوارض فوق الذکر جلوگیری نمایند. در ادامه با آنها آشنا می شویم.

اهمیت کشیدن به موقع دندان و مشکلات بعد از کشیدن دندان

مراقبت های بعد از کشیدن دندان:

در ابتدا باید بگوییم مدت زمان بهبودی شما بعد از کشیدن دندان، متغیر است. اما به طور کلی برای یک جراحی ساده این زمان بین 2 تا 3 روز ادامه خواهد داشت و در صورت نهفته بودن و یا دندان عقل ممکنه عوارض را برای 2 الی 3 هفته ادامه دار باشد که این زمان با توجه به نوع درمان و دندانی که خارج شده است متفاوت است.همچنین مراقبت های بعد از کشیدن دندان , رعایت توصیه های دندانپزشک و مصرف به موقع داروها می توانند به تسریع روند بهبودی شما کمک شایانی کنند در بعضی از موارد نیز نیاز است که برای چکاپ مجدد به دندانپزشک خود مراجعه کنید . از جمله این مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • محل زخم را تمیز نگه دارید. شما بایستی به طور ملایم، ناحیه مورد نظر را با دهانشویه آنتی باکتریال شست و شو نمایید.تا از تجمع مواد غذایی جلوگیری می شود.
  • از زدن مسواک 24 تا 48 ساعت بعد از کشیدن دندان ها خودداری کنید. چرا که باعث از بین رفتن لخته خونی ایجاد شده خواهد شد اما بعد از سپری شدن این زمان برای جلوگیری از تجمع غذا و ایجاد باکتری و عفونت حتما باید به طور روتین مسواک بزنید .
  • تمام داروهای تجویزی پزشک را استفاده نمایید. دندانپزشک برای تسکین دردهای بعد از کشیدن دندان ها داروهایی را تجویز می کند که باید به طور کامل آنها را طبق دستورالعمل دندانپزشک استفاده نمایید چون علاوه به کاهش درد داروها خاصیت ضد التهاب و جلوگیری از عفونت نیز دارند .
  • از انجام فعالیت های سنگین مثل باشگاه رفتن تا دو روز خودداری کنید.
بیشتر بخوانید  عکس CBCT دندان چیست؟

مراقبت های بعد از کشیدن دندان توسط پزشک

سایر مراقبت های بعد از کشیدن دندان:

بعد از کشیدن دندان موارد دیگری نیز باید رعایت شود که از جمله این موارد می توان به نکات زیر اشاره داشت:

  • از خالی کردن آب دهان و تف کردن پرهیز کنید. این کار باعث از بین رفته لخته خونی و خونریزی مجدد خواهد شد.
  • مکیدن و نوشیدن با نی نیز ممکن است به لخته خونی تشکیل شده آسیب برساند.
  • از خوردن غذاهای خیلی داغ پرهیز کنید و تا جای ممکن از غذاهای سرد یا ولرم استفاده نمایید.
  • سعی کنید مایعات مانند سوپ استفاده کنید تا فشار مضاعفی بر روی دندان های شما ایجاد نشود.
  • در صورت ادامه یافتن خونریزی حتما به دندانپزشک خود مراجعه فرمایید.
  • اگر دندان شما دچار عفونت شد، مراجعه به دندانپزشکی ضروری خواهد بود.
  • در صورت وجود درد بعد از دو الی سه روز , خونریزی غیر طبیعی بعد از 24 ساعت و تورم یا کبودی افزایشی بعد از دو الی سه روز حتما باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید .

همانطور که دیدید، گاهی اوقات ضروری است که دندان های پوسیده شده کشیده شوند. کشیدن دندان ها مزایای زیادی از جمله کاهش دندان درد و جلوگیری از عفونت دارند. البته این جراحی نیز همانند سایر جراحی ها دارای عوارضی همچون درای ساکت، عفونت و خونریزی می باشد. اما ضروری است که بدانید می توان از این عوارض و مشکلات بعد از کشیدن دندان جلوگیری نمود. برای انجام این کار کافی است که مراقبت های بعد از کشیدن دندان را به خوبی انجام دهید. ما در مجموعه دندانپزشکی دکتر نازنین نوربخش همراه شما عزیزان هستیم تا بتوانیم بهترین خدمات دندانپزشکی مانند کاشت ایمپلنت ارائه دهیم و لبخندی زیبا را برای شما به ارمغان بیاوریم.

بیشتر بخوانید  چطور خونریزی کشیدن دندان را متوقف کنیم؟

Originally posted 2022-12-21 08:00:42.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

یکی از مهمترین سوالاتی که هنگام کشیدن دندان عقل با آن مواجه می شویم این است که چرا بعد از کشیدن دندان عقل درد داریم و آیا این درد کاملا طبیعی است یا خیر؟ در واقع، اغلب بیماران پس از کشیدن دندان عقل...
خونریزی کشیدن دندان و متوقف کردن آن، یکی از چالش هایی است که تمامی افراد که دندان کشیده شده یا جراحی شده دارند با آن دست و پنجه نرم می کنند. به طور کلی باید بگوییم که خونریزی کشیدن دندان طبیعی بین ...
امروزه، کمتر کسی را می توان یافت که حداقل یک بار، کشیدن دندان را تجربه نکرده باشد. کشیدن دندان به خودی خود، کمی درد را به همراه دارد که توقع می رود بعد از 2 الی 6 روز طی مراحل بهبودی درد نیز کاهش پ...
درای ساکت یا حفره خشک، با وجود احتمال رخ دادن بسیار پایین یکی از شایع ترین و متداول ترین دلایلی است که می تواند منجر به درد دندان شدید و غیر قابل تحمل بعد از کشیدن شود و در واقع یکی از اورژانس های ...
  اگر در جست‌وجوی عبارت عکس CBCT دندان به این مقاله رسیده‌اید، احتمالا سؤالاتی ازین دست در ذهنتان دارید: عکس سی‌بی‌سی‌تی دندان چیست؟ در چه شرایطی دندانپزشک به تصویر CBCT نیاز دارد؟ عکس CBCT دن...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *