بررسی تاثیر سیگار کشیدن بر ایمپلنت دندان

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندانی بهترین گزینه برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است با این حال بسیاری از افراد از جمله افراد سیگاری ممکن است نگران این مسئله باشند که آیا ایمپلنت دندانی برای آنها هم درمان و جایگزین مناسبی است یا خیر ؟

در این محتوا قصد داریم به بررسی تاثیر سیگار کشیدن بر ایمپلنت دندان بپردازیم، پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

آیا در صورت سیگار کشیدن می توان ایمپلنت دندان را انجام داد؟

اگر بخواهیم فقط به عنوان یک جمله جواب دهیم بله شما می توانید اگر سیگار بکشید هم درمان ایمپلنت دندانی انجام دهید اما باید بدانید ایمپلنت تاثیر منفی برروی موفقیت درمان ایمپلنت بگذارد.تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که سیگار می‌کشند در مقایسه با افراد غیرسیگاری، در معرض خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت هستند و این میزان از 6.5 تا 20 درصد متغیر است. دلیل این افزایش خطر این است که تنباکو و نیکوتین می تواند منجر به انقباض یا تنگ شدن عروق خونی در بافت لثه و دهان شود که می تواند روند بهبودی لازم برای پیوند موفقیت آمیز ایمپلنت دندان با استخوان فک را مختل کند.

پیش از انجام ایمپلنت دندان، جراح و دندانپزشک شما باید از وضعیت سلامتی شما آگاه باشد و بداند شما چقدر در روز مصرف دخانیات دارید تا در کنار فاکتور های مربوط به سلامتی و بیماری های زمینه ای دیگر،وضعیت رعایت بهداشت فردی دهان شما و…ارزیابی کندکه آیا عملیات ایمپلنت برای شما مناسب است یا خیر؟ در هر صورت، بررسی نظر دندانپزشک و بررسی تاثیرات سیگار کشیدن بر ایمپلنت دندان، بسیار مهم است. همچنین دندانپزشک باید برای شما تمامی عوارض و مسائل احتمالی مرتبط با اثرات منفی سیگار بر ایمپلنت دندان را توضیح دهد. بنابراین دندانپزشک پس از بررسی وضعیت دهان شما، مراقبت ‌های لازم را توصیه خواهد کرد و تصمیم نهایی برای درمان شما گرفته می شود.

تاثیر سیگار بر سلامت دهان و دندان و موفقیت درمان ایمپلنت دندان:

مصرف سیگار اثر کاملا مشخصی بر سلامت فرد میگذارد ،همانطور که می دانید یکی از مهمترین عوامل اصلی مرگ و میر بسیاری از بیماری ‌ها، سیگار کشیدن است. به عنوان مثال، در بریتانیا، سالانه حدود 78000 نفر، به دلیل استفاده از سیگار، جان خود را از دست می دهند. همچنین اغلب افراد سیگاری، به بیماری هایی از جمله بیماری های قلبی و عروقی، ذات الریه، سرطان ریه و غیره مبتلا می شوند.

بسیاری از مردم از تاثیر سیگار بر سلامت دندان و بهداشت دهان، آگاهی ندارند.در این مطلب به بعضی از اثرات منفی سیگار کشیدن که برروی مخاط دهان و دندانهای شما تاثیر گذار است اشاره می کنیم:

  1. بیماری پریودنتال (بیماری مربوط به عفونت لثه)
  2. بوی بد دهان
  3. تغییر رنگ دندان
  4. سرطان دهان
  5. تاخیر پروسه بهبودی: سیگار کشیدن باعث کاهش سرعت ترمیم بعد از انجام اعمال دندانپزشکی است که همراه با ایجاد زخم می باشد.مانند: خارج کردن دندان،کاشت ایمپلنت دندانی یا جراحی لثه می شود.که در این موارد مصرف سیگار باعث بالا بردن ریسک عوارض،مشکلات و عفونت بعد از انجام دادن این درمان ها شود.
بیشتر بخوانید  ایمپلنت یک روزه بدون درد

بیماران سیگاری باید از این اثرات منفی آگاه باشند و اقداماتی را برای کاهش این خطرات انجام دهند. ترک سیگار بهترین راه برای جلوگیری از آسیب های آینده به سلامت دهان و دندان شماست.

همچنین حفظ عادات بهداشتی دهان و دندان مانند مسواک زدن دو بار در روز، نخ دندان کشیدن روزانه و برنامه ریزی منظم برای چکاب و معاینات دندانپزشکی و جرمگیری حرفه ای دندان ها بسیار مهم است. با انجام این اقدامات، بیماران می توانند از بیماری لثه، تغییر رنگ دندان، بوی بد دهان و سایر اثرات منفی سیگار بر سلامت دهان جلوگیری کنند.

چگونه مصرف سیگار برروی ایمپلنت دندانی تاثیر میگذارد؟

آگاهی از نحوه تاثیر سیگار کشیدن بر ایمپلنت دندانی بسیار با اهمیت می باشد. در واقع سیگار کشیدن تاثیرات مخربی بر روی ایمپلنت دندان دارد.در این مقاله باهم بررسی میکنیم چه اتفاقی برای کسانی که سیگار مصرف می کنند و ایمپلنت دندانی نیز دریافت کرده اند می افتد:

  • ترمیم و بهبودی کندتر: سیگار کشیدن باعث انقباض رگ های خونی شما می شود در نتیجه خونرسانی به لثه و استخوان فک را کندتر می کند و به دنبال آن دوره نقاهت پس از جراحی ایمپلنت دندان را کندتر کند، در نتیجه می تواند منجر به دوره زمانی بهبودی طولانی تر شود و اتصال ایمپلنت به استخوان فک را دشوارتر کند. همچنین می تواند باعث کاهش جریان بزاق و بدنبال آن خشکی دهان در افراد سیگاری شود که باعث بیشتر شدن رشد باکتری ها در محیط دهان می شود و خطر شکست ایمپلنت، عفونت و سایر عوارض مرتبط با سلامت دهان را افزایش دهد.
  • افزایش خطر شکست ایمپلنت: سیگار کشیدن نیز خطر شکست ایمپلنت را افزایش می دهد. نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار استخوان را ضعیف می‌کند و به دنبال آن اتصال ایمپلنت با استخوان فک دشوارتر می‌ شود . علاوه بر این، سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد و در صورت عدم درمان در اسرع وقت منجر به شکست ایمپلنت شود.
  • افزایش خطر ابتلا به عفونت: خطر ابتلا به عفونت در فرد سیگاری بیشتر است. مواد شیمیایی مانند نیکوتین موجود در سیگار می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و مبارزه با عفونت ها را برای بدن دشوارتر کند، که می تواند منجر به شکست ایمپلنت یا نیاز به جراحی های تهاجمی اضافی شود.
  • افزایش خطر پری ایمپلنتیتیس (التهاب اطراف ایمپلنت): پری ایمپلنتیتیس (Peri-implantitis) شرایطی است که زمانی رخ می دهد که بافت اطراف ایمپلنت عفونی و ملتهب شود. سیگار کشیدن می تواند خطر پری ایمپلنتیتیس را افزایش دهد که می تواند منجر به شکست ایمپلنت و نیاز به جراحی های اضافی شود. علاوه بر این، افراد سیگاری بیشتر به بیماری پریودنتال مبتلا می شوند که موفقیت طولانی تر درمان ایمپلنت دندانی در این افراد پر مخاطره تر آمیز تر است.
بیشتر بخوانید  عکس CBCT دندان چیست؟

علائم شکست ایمپلنت دندانی:

شکست و یا پس زدن ایمپلنت دندانی اتفاقی نادر است، اما بهر حال ممکن است اتفاق بیافتد به خصوص برای کسانی که سیگار می کشند و دستورالعمل های مراقبت پس از جراحی ایمپلنت را رعایت نمی کنند. اگر تجربه پس زدن یا شکست درمان ایمپلنت دندانی را دارید ممکن است متوجه علائم زیر شوید:

  • لثه ملتهب یا خونریزی دهنده
  • درد شدید ناحیه ایمپلنت
  • احساس ناراحتی و درد هنگام جویدن
  • تحلیل لثه اطراف ایمپلنت
  • تورم در محل جراحی
  • لق شدن ایمپلنت یا روکش روی آن

بهتر است اگر علائم ذکر شده در بالا را تجربه کردید، بلافاصله با جراح ایمپلنت دندان خود تماس بگیرید حتما برای شما وقت ویزیت فوری گذاشته می شود و راه حل های درمانی جایگزین به شما ارائه می شود.

 پس از انجام ایمپلنت دندان، آیا می توان سیگار کشید؟

توصیه می شود حداقل مدتی قبل و بعد از عمل ایمپلنت از سیگار کشیدن خودداری کنید زیرا روند بهبودی را می توان با کشیدن سیگار کندتر کرد و همچنین خطر عفونت و شکست ایمپلنت را افزایش دهد.

شما باید حداقل دو هفته قبل از وقت جراحی ایمپلنت دندان خود، سیگار را ترک کنید یا در صورت مصرف زیاد تعداد آن را به حداقل برسانید. همچنین بعد از اتمام جراحی نیز. بهتر است تا جای ممکن کشیدن سیگار را به تاخیر بیاندازید. برای مصرف یا شرایط خاص با دندانپزشک یا جراح خود مشورت کنید.

افرادی که پس از انجام ایمپلنت دندان، قصد دارند به سیگار کشیدن خود ادامه دهند، باید نکات مربوط به رعایت بهداشت دهان و دندان و توصیه های لازم که توسط جراح ارائه شده است را خیلی با دقت و حساسیت بیشتری رعایت کنند.

آیا سیگارهای الکترونیکی برای ایمپلنت دندان مضر هستند؟

تاثیرات کامل سیگار های الکترونیکی بر سلامت بدن هنوز به طور کامل مشخص نیست. توسط سیگار های الکترونیکی هیچ دودی وارد دهان نمی ‌شود، اما بخاری که حاوی نیکوتین و سایر مواد شیمیایی می باشد، استنشاق می گردد. خشکی و سوزش دهان و گلو، از مهمترین عوارض جانبی مصرف سیگار های الکترونیکی می باشند.

بیشتر بخوانید  بهترین متخصص ایمپلنت دندانی

سیگار های الکترونیکی نسبت به تنباکو های سنتی از ضرر کمتری برخوردار هستند، اما همچنان می‌ توانند عوارض جانبی مشابهی داشته باشند. برای بهبودی بهتر و پیشرفت موفقیت‌ آمیز جهت درمان ایمپلنت دندان، بهتر است از اثرات سیگار های الکترونیکی مطلع شوید و با دندانپزشک خود مشورت کنید. و‌ استفاده از آن را قبل و‌ بعد از جراحی ایمپلنت ترک یا محدود کرد.

استفاده از سیگار می تواند روند جوش خوردن ایمپلنت دندانی اختلال ایجاد کند
استفاده از سیگار می تواند روند جوش خوردن ایمپلنت دندانی اختلال ایجاد کند

نکات مهم پس از انجام ایمپلنت دندان

پس از بررسی تاثیر سیگار کشیدن بر ایمپلنت دندان بهتر است به نکات زیر جهت مراقبت از ایمپلنت های خود، به خصوص اگر سیگار می کشید، توجه کنید.

  • ترک سیگار: بهترین راه برای حفظ سلامت ایمپلنت‌ های دندانی، ترک سیگار است. سیگار باعث کاهش جریان خون در بافت ‌های اطراف ایمپلنت شده و خطر بروز عفونت و مشکلات دیگر را افزایش می دهد. ترک سیگار قبل از جراحی و پس از آن برای مدت زمان مشخصی می‌ تواند باعث تسریع بهبود فرایند جراحی شود و خطر بروز عوارض را کاهش دهد.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان: مراقبت منظم و صحیح از دهان و دندان‌ ها از اهمیت بالایی برخوردار است. حداقل دو بار در روز با مسواک نرم دندان های خود را بشویید. همچنین، از دهان شویه های مخصوص استفاده کنید.
  • مراجعه منظم به دندانپزشک: پس از اتمام فرایند جراحی ایمپلنت دندان، و نصب روکش روی آن هم لازم است به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کرده و از سلامت دهان و دندان خود اطمینان حاصل کنید. دندانپزشک می تواند وضعیت ایمپلنت ها را بررسی کرده و در صورت لزوم، درمان مناسب را آغاز کند.
  • رژیم غذایی سالم: مصرف مواد غذایی سالم و تغذیه مناسب، نقش بسزایی در سلامت ایمپلنت ها خواهند داشت. از موادی که سرشار از آنتی اکسیدان ها، کلسیم و ویتامین ها می باشند، استفاده کنید.

 

سخن پایانی

نتایج به دست آمده پس از بررسی تاثیر سیگار کشیدن بر ایمپلنت دندان، نشان می‌ دهند که سیگار می ‌تواند عوارض مخربی بر لثه و استخوان نگه دارنده دندان هم قبل و هم بعد از درمان ایمپلنت داشته باشد، که می تواند باعث شکست درمان ایمپلنت نسبت به افراد غیرسیگاری شود. این به این معنی نیست که اگر شما فرد سیگاری هستید نمیتوانید از درمان ایمپلنت دندانی استفاده کنید. ولی اگر به پروسه سیگار کشیدن خود ادامه دهید ممکن است درمان خود را با چلنج هایی روبرو کنید و باعث به خطر افتادن یک درمان موفق در طولانی مدت شوید پس بهتر است سعی در ترک سیگار و ترک این عادت مخرب شوید برای دریافت یک نتیجه درمانی موفق تر و زندگی سالم تر.

Originally posted 2023-02-19 12:00:48.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاشت ایمپلنت دندان جانشینی موثر برای دندان‌های از دست رفته و بهبود ظاهر افراد است. پیش از ایمپلنت، پزشک معالج می‌بایست سوابق پزشکی بیمار را به دقت بررسی کند. برخی از بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند د...
7 روز پیش

بدون دیدگاه

به طور خلاصه ایمپلنت فوری به دو صورت است بلافاصله پس از کشیدن دندان امپلنت بگذاریم یا اینکه بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت روی آن روکش قرار دهیم که به اصطلاح به آن Immediate Implant می گویند. ج...
پس از کاشت ایمپلنت دندان، رعایت یک رژیم غذایی دقیق برای بهبود و محافظت از ایمپلنت دندان بسیار مهم است. سوال مهم این است که رژیم غذایی پس از ایمپلنت دندان چگونه رعایت می شود؟ با ما تا انتهای این مقا...
آیا قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارید؟ ایمپلنت های دندانی می توانند به شما کمک کنند تا در هنگام لبخند زدن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. با توجه به اینکه افراد با لبخندهای زیبا، می توانند عزت نفس ...
ایمپلنت دیجیتال یا معمولی؟ کدامیک بهتر است؟ این سوالی است که بسیاری از متقاضیان کاشت ایمپلنت از دکتر نازنین نوربخش می پرسند. همانطور که میدانید کاشت ایمپلنت یک روش جایگزین کردن دندان های از دست رفت...
امروزه ایمپلنت یک روزه، توسط بسیاری از دندانپزشکان انجام می شود. ایمپلنت به صورت کلی یکی از روش های جایگزین کردن دندان های طبیعی از دست رفته می باشد. در این روش پایه ایمپلنت که معمولا از جنس تیتانی...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *