چرا دندان درد باعث آبسه و ورم صورت می شود؟

آبسه و ورم صورت

دندان درد و آسیب های ریشه دندان می تواند منجر به آبسه و ورم صورت شود. متورم شدن صورت زمانی اتفاق می افتد که ریشه دندان دچار آبسه شود. آبسه اصطلاحی است که برای عفونت ریشه دندان به کار برده می شود. آبسه و ورم صورت از علائم اصلی وجود مشکل و عفونت در ریشه دندان می باشد. درمان نکردن این مشکل می تواند مشکلات بسیار جدی و خطرناکی را به وجود آورد. در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم.

دندان درد

 نشانه های ورم صورت مربوط به آبسه دندان

  1. دندان درد شدید که گاهی ثابت و گاهی ضربان دار است. این نوع درد به قسمت های گردن، گوش و استخوان فک سرایت می کند.
  2. دندان درد با تغییر دمای هوا شدت پیدا می کند.
  3. دندان درد شدیدی را زمانی که غذا می جوید یا چیزی را گاز می گیرید در ناحیه فک و صورت تجربه می کنید.
  4. تب از دیگر نشانه های ورم صورت مربوط به آبسه دندان می باشد.
  5. به همراه دندان درد ورمی که در صورت شما وجود دارد باعث انجام مشکل بلع و تنفس می شود.
  6. در زیر گردن و فک خود غده متورمی را احساس می نمایید.
  7. دندان درد به همراه بوی بد دهان
  8. در هنگام مسواک زدن و یا خوردن متوجه پارگی ناگهانی آبسه شده و مایعات بد مزه ای را می چشید.

مقاله مرتبط: معاینه و چکاپ در دندانپزشکی اطفال

چه زمانی حتما باید به پزشک مراجعه نماییم؟

در صورتی که دندان درد شدید به همراه تورم صورت دارید حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمایید. تورم صورت نشان دهنده ی این موضوع است که عفونت موجود در دندان در حال گسترش به سایر نقاط بدن است. انجام ندادن اقدام پزشک در چنین مواقعی بسیار خطرناک بوده و ممکن است خطرات جانی به همراه داشته باشد. وجود تب و مشکل در تنفس نشان دهنده ی وضعیت اضطراری تر است. در صورتی که دسترسی سریع به پزشک ندارید حتما به اورژانس بیمارستان ها مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید  سرطان دهان: خطرات، علائم و پیشگیری

آبسه و ورم صورت

آبسه دندان

علت به وجود آمدن آبسه و ورم صورت

در آبسه ای که در نوک ریشه دندان ایجاد می شود علت اصلی هجوم باکتری ها به پالپ دندان می باشد. پالپ داخلی ترین قسمت دندان است که دارای رگ های خونی می باشد. باکتری ها از طریق حفره دندان و یا اجسام خارجی  وارد پالپ شده و باعث ایجاد تورم و التهاب در نوک ریشه دندان می شوند.

چه عواملی آبسه و ورم صورت را بیشتر می کنند؟

اصلی ترین دلیل به وجود آمدن آبسه و ورم صورت ، عدم مراقبت کافی از دندان ها است. مسواک نزدن، استفاده نکردن از نخ دندان و مراجعه مرتب به دندان پزشکی از راهکارهای موثر برای جلوگیری از به وجود آمدن آبسه می باشند. برای داشتن دندان های سالم شما حتما باید روزی دو بار از مسواک بزنید. مراجعه به پزشک در زمان بروز پوسیدگی های سطحی دندان نیز می تواند عامل موثری برای کاهش احتمال ابتلا به آبسه دندان باشد. رعایت بهداشت شخصی دارای اهمیت بسیار زیادی است.

از دیگر عواملی که باعث ایجاد آبسه و ورم صورت می شود، داشتن رژیم غذایی ناسالم می باشد. اگر در طول روز از مواد غذایی دارای قند بیشتر از سایر گروه های غذایی استفاده می کنید باید منتظر پوسیدگی و آبسه دندان باشید. رژیم غذایی سالم که سرشار از مواد مغذی است باعث افزایش بیشتر سلامت دندان ها می شود. خشکی بیش از اندازه دهان نیز می تواند منجر به پوسیدگی دندان ها شود. در مواردی استفاده ی برخی داروها منجر به خشکی دهان می شود. اگر از چنین داروهایی استفاده می کنید بهتر است حساسیت بیشتری نسبت به سلامت دندان ها به خرج دهید.

بیشتر بخوانید  5 روش فوری تسکین دندان درد در منزل

مطلب مرتبط: بازسازی دهان

ورم صورت

ورم صورت

عوارض درمان نکردن آبسه

اگر فکر می کنید بدون دخالت پزشکی می توان آبسه و ورم صورت را درمان نمود، سخت در اشتباهید. پاره شدن آبسه تا حد زیادی می تواند باعث کمتر شدن درد دندان شود اما به طور کامل نمی تواند مشکل را از بین ببرد. اگر آبسه تخلیه نشود، عفونت آن به سر و گردن انتقال پیدا می کند. منتقل شدن این عفونت به سینوس ها می تواند بسیار خطرناک باشد. حتی ممکن است مبتلا به سپسیس شوید، این عفونت می تواند جان شما را تهدید کند. در صورت داشتن سیستم ایمنی ضعیف تر حتما باید سریع تر اقدام به درمان نمایید.

چگونگی جلوگیری از آبسه و ورم صورت

برای جلوگیری از به وجود آمدن آبسه و ورم صورت حتما باید از دندان های خود در برابر پوسیدگی مراقبت نمایید. دندان های شما مروارید های بسیار ارزشمندی هستند که حتما باید از آن ها مراقبت کنید.

  1. آب دارای فلوراید بنوشید. فلوراید موجود در آب می تواند کمک بزرگی به سلامت دندان های شما بکند.
  2. برای جلوگیری از دندان درد حتما روزی دو بار دندان های خودتان را مسواک بزنید. استفاده از خمیر دندان دارای فلوراید توصیه می شود.
  3. به طور روزانه از نخ دندان استفاده کنید. حتما با استفاده از نخ بین دندان ها را تمیز نمایید.
  4. هر سه ماه یک بار مسواک خود را تعویض کنید. بعد از گذشت سه ماه مسواک کارایی خود را از دست می دهد و حتما باید یک مسواک تازه را با آن جایگزین کرد.
  5. غذاهای سالم بخورید و از مصرف شیرینی بپرهیزید. نوشیدنی های دارای قند بیشترین پوسیدگی را بر روی دندان ها ایجاد می کنند.
  6. هر شش ماه یکبار حتما برای معاینه دندان ها به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.
  7. هر شب قبل از خواب از یک دهانشویه دارای فلوراید استفاده کنید تا دندان هایتان در برابر باکتری ها مقاوم تر باشند.
بیشتر بخوانید  دندان درد در بارداری | راهکار طبیعی برای کاهش دندان درد در بارداری

آبسه و ورم صورت یکی از مشکلات جدی دندان به حساب می آیند. اگر دچار هر کدام از این مشکلات هستید حتما در سریع ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه نمایید. عدم توجه به درد و مصرف خودسرانه دارو می تواند عوارض جدی را در پی داشته باشد. استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن عفونت باعث صدمات جدی به سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین در صورت توجه نکردن به این مشکل ممکن است عفونت در سایر نقاط بدن گسترش پیدا کرده و سبب مشکلات جدی تری شود. با رعایت نکات بهداشتی و مراجعه مستمر به دندانپزشک می توانید گام مهمی را در پیشگیری از ابتلا به بیماری های دهان و دندان بردارید.

 

Originally posted 2023-02-23 22:53:35.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

یکی از رایج ترین سوالاتی که بسیاری از مراجعه کنندگان دکتر نازنین نوربخش از ایشان می پرسند، این است که علت درد دندان پر شده چیست؟ همانطور که میدانید هدف از پر کردن دندان (ترمیم دندان )، برداشتن پوسی...
دندان درد در بارداری یا استرس بروز درد دندان در دوران بارداری یکی از مشکلات کلافه کننده برای مادران است. دندانپزشکان این توصیه را می کنند که حتما میزان مراقبت از دندان ها در این دوران بیشتر از قبل ...
یکی از شایع ترین انواع سرطان در سراسر دنیا، سرطان دهان می باشد. این سرطان بیشتر در افراد بالای 60 سال رخ می دهد و اولین ناحیه ای را که تحت تاثیر قرار می دهد، لب ها، اولین قسمت های زبان، سقف دهان و ...
تسکین دندان درد با انواع روش های دارویی و مسکن ها در برخی از موارد امکان پذیر می باشد. احتمالا برای شما هم این مشکل پیش آمده است که با مصرف داروها و مسکن های مختلف نتوانید درد دندان خود را کمتر نما...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *