پروتز در دندانپزشکی

پروتز دندان چیست؟

یکی از متداول ترین و مهمترین سوالاتی که مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی کریستال از متخصصین ما می پرسند، همین سوال است. در واقع دندان های زرد شده، افتاده و پوسیده شده زیبایی صورت شما را از بین می برند. در نتیجه امروزه زیباسازی لبخند و دندان به عنوان یکی از پرطرفدارترین خدمات دندانپزشکی محسوب می شود. به همین خاطر ضروری است که به طور تفصیلی با پروتز در دندانپزشکی آشنا شویم.

پروتز در دندانپزشکی چیست؟

همانطور که گفته شد پروتز در دندانپزشکی به عنوان یکی از روش های زیباسازی لبخند و ظاهر دندان محسوب می شود. در واقع پروتز در دندانپزشکی برای بهبود نقص و ایرادات دندان های شما استفاده می شود که در نهایت باعث ساخت یک طرح لبخند فوق العاده بر روی صورت شما خواهد شد. پس می‌توان از جمله کاربرد پروتز در دندانپزشکی به موارد زیر اشاره داشت:

  • مناسب برای کسانی که دندان خود را از دست داده اند.
  • مناسب برای دندان های پوسیده شده.
  • مناسب برای دندان هایی که تغییر رنگ داده اند.
  • پرکردن جای خالی دندانهای از دست رفته.
  • برطرف کردن عیوب دندانها.

 

انواع پروتز در دندانپزشکی:

پروتز در دندانپزشکی به دو نوع کلی تقسیم می شود:

 در ادامه قصد داریم به بررسی تفصیلی روکش دندان بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

  • پروتز ثابت: همانطور که از نام این پروتز پیداست، پروتز ثابت با استفاده از چسب های مخصوص یا پیچ بر روی دندان به طور ثابت قرار می گیرد. به این نوع از پروتز، روکش دندان نیز گفته می‌شود.
  • پروتز متحرک: پروتز متحرک، پروتزی است که امکان جابجایی در دهان را دارد و به عبارتی قابل تعویض می باشد. نام دیگر پروتز متحرک، دندان مصنوعی است.

روکش دندان:

  1. روکش دندان یکی از انواع پروتز در دندانپزشکی محسوب می شود اما چه زمانی استفاده از روکش دندان مناسب تر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در واقع وقتی پوسیدگی دندان به گونه ای باشد که نتوان آن را ترمیم نمود، بهترین گزینه برای حفظ دندان در برابر فشارهای ناشی از جویدن استفاده از روکش دندان خواهد بود.

  2. مدت زمان ساخت روکش به چه صورت است؟ مدت زمان ساخت روکش از جلسه ای که دکتر با شما ملاقات می کند و دندان شما را برای روکش آماده سازی می کند زمانی بین یک الی دو هفته زمان می برد.
  3. نکته مهم در انتخاب روکش ها، طرح درمان پزشک و بررسی بودجه بر اساس نیاز بیمار می باشد. امروزه بیشتر انتخاب ها برروی تمام سرامیک ها می باشد به خاطر استحکام ، زیبایی و دوام طولانی مدت روکش ها به عنوان پروتز ثابت است.
  4. دوام یک روکش چگونه است؟ روکشی که دارای تطابق مناسب با لثه شما باشد و ظاهر مناسبی داشته باشد و بیمار مراقبت خوبی از آن به عمل آورد می تواند سال های طولانی در دهان سرویس دهد.

مواد تشکیل دهنده روکش دندان دارای انواع متنوعی است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روکش های فلزی: علیرغم اینکه استفاده از روکش دندان فلزی یکی از قدیمی ترین روش های ترمیم محسوب می شود، امروزه نیز روکش هایی از جنس پالادیوم، طلا، نیکل، کروم و نقره در دسترس هستند.
  • روکش های PFB: اگر به دنبال این هستید که استحکام را به دندان های خود هدیه دهید، بهترین گزینه استفاده از روکش های porcelain fused to metal می باشد. هر چند ممکن است این روکش از نظر زیبایی بهترین گزینه نباشد.
  • روکش از جنس زیرکونیا: این روکش علاوه بر استحکامی که از خود نشان می دهد، زیبایی چشم نوازی نیز دارد.
  • روکش تمام سرامیک: جدیدترین و رایج ترین روکش دندان، روکش تمام سرامیک می باشد. در واقع استحکام، هزینه معقول، تطابق با رنگ طبیعی دندان و شفاف بودن آنها باعث محبوبیتشان شده است.
  • روکش گلاس: این روکش نیز بدون استفاده از فلز ساخته می شود و ظاهری بسیار زیبا دارد.

نکات مهم در مورد روکش دندان:

قدم بعدی در بررسی موضوع پروتز در دندانپزشکی، آشنایی با نکات مهم مربوط به روکش دندان است.

  • در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که انتخاب روکش بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند طرح درمان پزشک، بودجه بیمار و شرایط وی انجام می شود. به طور کلی امروزه روکش سرامیکی به علت استحکام، زیبایی و دوام بینظیری که دارد، رایج ترین انتخاب می باشد.
  • به علاوه باید بگوییم که ساخت روکش دندان بین ۷ تا ۱۴ روز روز زمان می برد.
  • همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که نمی‌توان به طور کلی دوام یک روکش را تعیین کرد. به عبارت دقیق تر دوام روکش های دندان به فاکتورهایی نظیر تطابق مناسب با لثه ها، ظاهر مناسب و مراقبت بهداشتی بیمار بستگی خواهد داشت.

آنله و اینله های سرامیکی:

یکی دیگر از انواع پروتز در دندانپزشکی آنله و اینله سرامیکی می باشد. در واقع از این نوع برای ترمیم های غیر مستقیم، پر کردن حفره های دندان و تقویت و حفظ بافت دندان پس از درمان اندودنتال استفاده می شود. به عبارت دیگر از آنله و اینله سرامیکی برای درمان پوسیدگی، شکستگی و یا ترک خوردن دندان می توان استفاده نمود. همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که استفاده از آنله و اینله سرامیکی، باعث حفظ مقدار بیشتری از ساختار طبیعی دندان ها خواهد شد. در واقع اگر آسیب دیدگی دندان ها بسیار وخیم باشد، به طوری که نتوان آنها را پر کرد یا آنقدر آسیب ندیده باشند که به تاج نیاز داشته باشیم از آنله و اینله سرامیکی استفاده می کنیم.

بریج دندان:

بریج دندان زمانی پیشنهاد می شود که شما تعداد بیشتری از دندان های خود را از دست داده باشید. در واقع وجود جای خالی دندان از دست رفته باعث می شود که دندان های اطراف به فضای خالی، کشیده شده و جابجا شوند. این مسئله باعث به هم خوردن اکلوژن یا هم آیی دندان ها و مشکلات فکی می شود. در واقع از بریج ها برای پر کردن این فضای خالی و جلوگیری از برهم خوردن اکلوژن استفاده می شود. البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که امروزه با وجود ایمپلنت دندان، استفاده از بریج ها کمتر شده است.

همچنین برای ساخت یک بریج جایگزین دندان، دندان های اطراف باید به اندازه روکش تراش بخورند تا مشکلی را برای جویدن شما ایجاد نکنند. به علاوه اگر نیاز به عصب کشی وجود داشته باشد، این کار برای شما انجام خواهد گرفت. در آخر نیز باید به این نکته اشاره کنیم که بریج ها در انواع PFM یا تمام سرامیک ساخته می شوند.

نکاتی در مورد طول عمر پروتز ثابت، روکش دندان و بریج:

اولین و مهمترین کار برای این که بتوانید یک پروتز ثابت با دوام داشته باشید، رعایت کامل بهداشت دهان و دندان است. در واقع صرف استفاده از این موارد، نمی تواند باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان ها شود. در نتیجه برای محافظت از دندان های خود بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:

  • دو بار مسواک زدن روزانه.
  • نخ دندان کشیدن.
  • استفاده از دهانشویه.
  • مراجعه به دندانپزشک جهت چکاپ.

همچنین برای جلوگیری از آسیب رساندن به روکش و بریج خود بهتر است از جویدن غذاهای سفت نظیر هویج و ساندویچ خودداری کنید.

بسیار محکم و مطمئن است
بهبود ظاهر صورت
راه حل دائمی
بدون محدودیت در رژیم غذایی
پیشگیری از از دست دادن استخوان
بهبود جویدن و صحبت کردن
امکان تعویض روکش
مراقبت خاصی نیاز ندارد
عملکردی مانند دندان های طبیعی
عنوان خدمت
توضیحات
روکش معمولی PFM
پروتز ثابت، روکش معمولی از جنس PFM
روکش دندانی تمام سرامیک
پروتز ثابت، روکش دنزیرکونیومدانی تمامی سرامیکی
روکش دندانی زیرکونیوم
پروتز ثابت، روکش سرامیکی زیرکونیوم
اطلاع از هزینه ها
جهت اطلاع از انواع هزینه های پروتزهای ثابت با ما در تماس باشید.
بیمه
جهت اطلاع از میزان پوشش بیمه های درمانی از انجام روکش دندان با بیمه خود و همچنین ما تماس بگیرید.
دریافت وقت مشاوره تخصصی

همین حالا فرم زیر را تکمیل کرده و برای دریافت یک مشاوره ی تخصصی وقت بگیرید.

این مطلب چقدر مفید بود؟

روی ستاره مدنظرتان کلیک کنید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد رای: 1

نفر اول باشید که نظر می‌دهید!